Equiteam is een samensmelting van twee complementaire visies op teamprocessen. Gedreven door eenzelfde “natuurlijke” visie op teamontwikkeling, bundelen equitherapeut Evelien en organisatiepsychologe Benedikte met Equiteam hun krachten om samen teams te versterken.
Evelien Equitherapeut
Ik ben Evelien Vanluchene. Reeds van kindsbeen af ben ik gefascineerd door de boeiende relatie tussen mens en paard. Als eerste equitherapeut in België heb ik gedurende de laatste 15 jaar een brede expertise opgebouwd in het professioneel begeleiden van mensen en hun veranderingsprocessen.

Doorheen de rijke ervaringen als equitherapeut en oplossingsgericht psychotherapeut zag ik de fascinerende band tussen mens en paard steeds duidelijker, ruimer en boeiender worden. Het toepassingsveld werd in dit proces ook breder. Ik ondervond hoe de kracht van een natuurlijke coaching met paarden ook bij groepen mensen een krachtige dynamiek teweeg brengt.

Via paarden werken betekent immers in een niet-beoordelende ruimte werken en precies dat is vaak net wat een team nodig heeft om verder te raken.

Benedikte organisatiepsychologe
Ik ben Benedikte Demeestere. Altijd hebben verhalen van mensen mij gefascineerd. Ik wil ze kennen, begrijpen en een steun zijn waar nodig.  Ik koos voor de studies Psychologie aan de Universiteit te Gent en specialiseerde mij in de psychologie van mensen in bedrijfscontext.

Ik werk op onderliggende patronen en dus op duurzame inzichten en verandering bij mensen. Als psycholoog en Human Ressources expert bied ik advies en expertise aan bedrijven, overheden en scholen.  Dit kan gaan om allerhande HR gerelateerde projecten, en specifiek omtrent het opzetten van een mens-beleid.

DE PAARDEN Onze co-begeleiders

Paarden zijn sterk invoelende dieren, zo geven zij ons steeds heel duidelijke feedback over onze communicatie en handelen.
Met de feedback van de paarden en teamleden gaan we aan de slag om persoonlijk en als team te groeien.
Onze kudde paarden staat klaar om jullie te begeleiden op een intensief, actief en ervaringsgericht proces.

 

Zeg het me en ik zal het vergeten
Toon het me en ik zal het onthouden
Laat het me ervaren en ik zal het begrijpen.
– Confucius