• http://www.equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/coaching1-810x251.jpg
  • http://www.equidream.be/wp-content/uploads/2016/03/coaching3-960x251.jpg

Coaching en opleiding

Voor volwassenen bieden we opleiding en coaching aan onder de vorm van workshops en jaartrainingen. Voor kinderen zijn er de coachingstrajecten en workshops.

In de coachings voor volwassenen verdiepen we ons in een welbepaald thema.
Een greep uit de mogelijkheden:  Regisseur van jouw leven, Talentgericht werken voor leerkrachten, Keuzevrijheid binnen jouw leven, Fundamentals equitherapie. Je kan ook zelf een workshop aanvragen of voorstellen. Het aanbod van coachings die binnenkort worden ingericht vind je op deze pagina. Coachings zijn maatwerk, stel gerust uw vraag, in functie daarvan werken we de coaching concreet uit.

Een greep uit het aanbod coaching voor kinderen: Blij met mezelf training, Bouwen aan mijn zelfvertrouwen, Sociaal zijn, ik kan dat! Het actuele aanbod vind je op deze pagina.

Voor meer informatie over coaching: Coaching met paarden

Coaching voor vrouwen: regisseur van jouw leven!

Voor wie?

Je wil als sterke vrouw ruimte voor jezelf scheppen, grenzen stellen terwijl je er bent voor anderen en je innerlijke kracht (her)ontdekken.

Wat leer je?

Deze workshop maakt je bewust van jouw vrouwelijke kracht en jouw persoonlijke mogelijkheden. Communicatie en assertiviteit zijn hierbij kernbegrippen. De natuurlijke reactie van de paarden toont ons hoe we communiceren en in onze kracht staan.

Paarden geven je alle vrijheid en kansen om dichter bij jezelf te komen en oordelen niet. Zo kan je echt contact maken met jezelf, jezelf zien en accepteren. Samen met hen creëeren we de gelegenheid om in alle rust je gezichtsveld te verbreden en je bewustzijn te verruimen. Je krijgt duidelijke inzichten in je bestaande communicatie- en relatiepatronen.

Verder dan woorden krijg je de kans om met je nieuwe inzichten te experimenten in deze oordeelloze omgeving.
Je mag zijn wie je bent, voelen wat je voelt, je mag je veilig voelen bij jezelf, duidelijk communiceren naar anderen, eigen keuzes maken en uitdagingen vol vertrouwen tegemoet gaan.

Het is niet nodig ervaring te hebben met paarden. We beleven deze workshop van op de grond, we gaan dus niet op de paarden rijden.

Elke vrouw is welkom om op haar eigen tempo samen te werken met de paarden.

 Praktisch?

Deze workshop wordt ingericht op  20 oktober 2018 van 10 tot 16u.
Investering in jezelf: €165,- inclusief koffie, thee en een verwenmoment. Maximum 8 deelnemers, inschrijven via mail: equidream.be@gmail.com

Deze workshop is ook op aanvraag mogelijk.

Blij met mezelf, jong groeien in zelfvertrouwen

Voor wie?

Deze trainingen gaan door voor:

•  Kinderen van 7 tot 12jaar
• Jongeren van 13 tot 18jaar
We ontdekken onze eigen sterktes en groeien samen naar meer zelfzekerheid.

Wat leer je?

Deze training is een speelse, praktische benadering waarin we kinderen en tieners leren leren kijken naar hun sterktes, mogelijkheden en oplossen van moeilijkheden. Het is de basis voor hun groeiend zelfvertrouwen. Het unieke aan deze is training is dat de paarden ons hierbij helpen. Paarden zijn als groepsdieren erg gevoelig en en pikken op natuurlijke wijze de signalen op die mensen uitzenden naar anderen. Deze krachtige dieren begeleiden mensen op de boeiende ontdekkingsreis naar zichzelf.

Uitgangspunt van deze praktische aanpak is dat bijna elk probleem kan worden gezien als een vaardigheid die geleerd of nog verbeterd kan worden. Het versterkt de motivatie, het zelfvertrouwen en verbetert de leerprestaties aanzienlijk. Kinderen en tieners vinden dit leuk, omdat de probleemfocus wegvalt en ze positief worden bevestigd.

Praktisch:

Tijdens de zomervakantie vindt deze training plaats in de vorm van een coachingweek. Dit in een groepje van maximum 12 deelnemers.
Data: 13 tem 17 augustus ’18 van 9 tot 17u. Er is opvang voorzien van 8u en tot 18u. Warme middagmaaltijden, snacks en dranken zijn inbegrepen.
Investering: €315,-

Voor data mail naar: equidream.be@gmail.com. Deze reeksen gaan van start vanaf 6 deelnemers.

Meer info?

Download de informatiefolder blij met mezelf voor het gedetailleerd programma en alle praktische informatie.

Fundamentals Equitherapie, eendaagse training voor professionals en geïnteresseerden

Voor wie?

Je wil voeling krijgen met het inzetten van het paard in therapeutisch werk of je bent geïnteresseerd in coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Wat leer je?

We maken kennis met de basisideeën van de equitherapie vanuit het inzicht dat het omgaan met het paard mensen in veel opzichten kan helpen. We leren verschillende technieken om paarden concreet in te zetten bij het systematisch helpen van cliënten. Via zelfervaring kunnen de deelnemers tijdens oefeningen met het paard aanvoelen wat therapeutisch werken met paarden kan betekenen.

Wanneer?

De Fundamentals Equitherapie wordt ingericht op 27 oktober 2018.

Meer info?

Download de informatiefolder Fundamentals_Equitherapie voor het gedetailleerd programma en alle praktische informatie.